♥ | Cémré Erén Fan CLub © 2oo9 | ♥

** CE Fan Club **

Sitemizden Daha Fazla Yararlanmak ve Cemre - Eren Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Üye oLunuz..!

Join the forum, it's quick and easy

♥ | Cémré Erén Fan CLub © 2oo9 | ♥

** CE Fan Club **

Sitemizden Daha Fazla Yararlanmak ve Cemre - Eren Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Üye oLunuz..!

♥ | Cémré Erén Fan CLub © 2oo9 | ♥

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    Albert Einstein

    SweeTy..*
    SweeTy..*
    -> aDmiN <-
     -> aDmiN


    Yaş : 27
    Mesaj Sayısı : 1127
    Nerden : Kuşadası :)

    Albert Einstein Empty Albert Einstein

    Mesaj tarafından SweeTy..* Paz Haz. 07, 2009 3:00 pm

    14 Mart 1879’da Almanya’nın Ulm kentinde doğan Albert Einstein, 1896’da Zürich Politeknik Enstitüsü’ne girdi. 1909’da profesör olan Einstein, önce Zürich’te sonra da Prag’da çalıştı. 1913’te Almanya’da Berlin Kaiser Wilhelm Enstitüsü Direktörlüğü’nü yaptı. 1922’de Nobel Ödülü aldı. 1933’e kadar Berlin’de yaşayan Einstein, Nazilere karşı tavır aldığı için Almanya’dan ayrılmak zorunda kaldı. Fransa, Belçika, İngiltere ve son olarak da ABD’de yaşadı.

    Albert Einstein’in fizik alanında bilime yaptığı katkılar hiç kuşkusuz 20. yüzyılın en büyük katkılarıdır. 1905’te yayınladığı dört önemli çalışması; Rölativite Teorisi, Kütle-Enerji Eşitliği (E=mxc'2), Brownsal Devinmenin Açıklanması ve Işığın Foton Teorisi, Einstein’i fizik biliminin yaşayan en önemli otoritesi durumuna getirdi. Fakat onun bilime en önemli katkısı 1916’da açıkladığı “Genel Rölativite” teorisidir. Fizik biliminin eski mekanik fiziği aşarak kuantum fiziği aşamasını yakalamasında en büyük pay sahibi olan Einstein, hayatının son yıllarını elektromanyetik ve çekim alanlarını birleştiren Birleşik Alanlar Teorisi’ni oluşturmak için harcadı.

    20. yüzyılın dehası olarak da anılan ünlü fizikçinin oluşturduğu teoriler astronomi başta olmak üzere birçok bilim dalının önünü açıcı bir işlev yüklendi. 1955’te ABD’de Princeton’da ölen Einstein, yalnızca bilimsel dehasıyla değil, alçak gönüllü oluşu ve sadeliğe düşkünlüğüyle de anılırdı. Ayağında terlikler ve dağınık saçlarıyla ünlü üniversitelerin salonlarında konferanslar veren bu büyük deha insancıllığını hiç yitirmedi.


    ESERLERİ

    Yaşamla Yazışma: Mektuplar
    Albert Einstein
    Belge Yayınları / Düşünce Dizisi

    "İşte elinizde Einstein'in mektuplarından yapılmış bir seçki. Çok değişik, geniş bir insan yelpazesi ile yazışmalar; insanlığın ve bilimin o anki gündeminde ne varsa, alabildiğine duru ve anlaşılır bir dille tartışılmakta. Kuantum Kuramı, Toplum Siyaset, Aydınlar, Hitler,....Bilim ve güncelliğin bir bilim ve düşün adamının yaşamında nasıl soluklandığını, bir söyleşi tarzındaki
    mektuplarda keyifle okuyacaksınız."


    HAKKINDA YAZILANLAR

    1.Çizgilerle Einstein
    Yeni Başlayanlar İçin
    (Einstein)
    Joseph Schwarz, Michael Mc Guinnes
    Milliyet Yayınları / Yeni Başlayanlar İçin Dizisi

    2.Einstein
    Jeremy Bernstein
    Pan Yayıncılık / Nar Yayın Dizisi

    Albert Einstein'ı herkesin anlayacağı bir şekilde tanıtan bu kitap, Einstein'ın üzerinde çalıştığı üç temel konu çerçevesinde düzenlenmiş: özel görelilik kuramı, genel görelilik kuramı (bilim tarihinin en estetik yaratısı olduğu söylenir) ve Einstein'ın kuantum fiziğine önemli katkıları.
    Jeremy Bernstein, Einstein'ın bilimsel bulgularının yanısıra ünlü bilim adamının yaşamını da aktarıyor.
    "(Jeremy Bernstein) içeriği zarif ve ilgi çekici tutmuş. Einstein'ın kişiliği ve düşüncelerini derinlemesine ele almış."
    -The New York Times-

      Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 7:43 pm